Skribentpresentation: Mikaela Sandberg

20.08.2016 kl. 10:20

Mikaela Sandberg, född 1986, uppvuxen i Oravais och numera bosatt i Vasa med sambo. Ådran i pannan pulserar då mansplaining pågår / mycket folk på liten yta. Sånt som gör livet bra är fotboll, sällskapsspel, sextiotalspop och feminism. 

Vad läser du helst?
Allra helst läser jag skönlitteratur och jag ser mig som en sådan som borde tycka om Jonathan Safran Foers Extremt högt & otroligt nära men av någon anledning ogillar jag den skarpt. Kanske är det den konstiga meningsuppbyggnaden eller de facto att alltihop känns så… pretentiöst? Läste för ett tag sedan Kristina Sandbergs trilogi om hemmafrun Maj. Kanske det bästa jag läst, skojar ej! Tänker nu som då på Maj och undrar hur hon har det i hennes parallella universum. Annat som jag gillar att sätta tänderna i är antologier, faktaböcker och serier. Tycker mycket om då handlingen utspelar sig på bekanta platser där jag själv rör mig eller har egna minnen från.

Vilken tv-serie kan du se om och om igen?
Friends pga tacksamt och snällt bakgrundsljud vid sjukdom / söndagsångest.

Vad såg du senast på teater?
Såg Nour-El Refais En komisk depression på Wasa Teater. Tyckte väldigt mycket om den. Hoppas också att jag ska våga gå och se något på Vaasan Kaupunginteatteri eftersom teater är magiskt på alla språk.

Vilken skiva var den första du köpte/fick?
Alltså det här kommer jag så himla bra ihåg. Jag var kanske sju åtta år och hade fått födelsedagspengar för att köpa Pandoras nya skiva, och mamma och jag åkte till nejdens elektronikmekka, Eriks TV i Vörå, enkom för detta inköp. På frågan om skivan finns skrek Erik ”VEM FAN E BANDOORA?!” Tja, vad svarar en på det liksom? Så det blev en cd med aerobicsmusik, på omslaget en svettig kvinna i sportbh. Rätt så floppigt.

Vilka tre kulturpersoner skulle du gärna äta middag med?
Jag tänker såhär: Tove Jansson skulle komma lite tidigare för att hjälpa till med salladen. Vi skulle prata om dåtidens Helsingfors men kanske mest hur det var att jobba på tidskriften Garm. Småningom skulle Liv Strömqvist och Frida Hyvönen dyka upp och vi skulle prata och prata och dricka vin och jag skulle inte vara det minsta blyg.

Har du någon favoritfilm?
Eehh… nej men tycker om de flesta av Tarantinos filmer.  Skulle gärna enbart titta på filmer som klarat Bechdeltestet men Netflix snålar på den varan.

Vem gjorde den bästa spelningen du varit på?
Liksom flera av mina fellow bloggkollegor är jag inget stort fan av stora spelningar. Rebecca beskriver det så bra ”musik är så personligt, så skört och nära (…) som en ständig följeslagare”, så tycker jag också. Men med det sagt så är nog konserten som Vasas flora och fauna gjorde på Ritz i våras den bästa spelning jag varit på. (På tal om Vasas flora och fauna, är besatt (besatt) av låten Sammy, finsk spets).

Vilken tidsperiod skulle du helst åka tillbaka till för kulturens skull?
Då vill jag åka till senare delen av 1960-talet. Estetiken, kulturen med musiken, modet, och upptakten till andra vågens feminism, samhällskritiken och demonstrationerna.

Har du något skamnöje inom kultur?
Den svenska kungafamiljen. Chips och dipp framför “Året med kungafamiljen”. Annars gillar jag, liksom Johanna, att dyka ner i skräptv. Kan med gott samvete zappa mellan Real housewifes och Paradise hotell med skämskudden nära till hands.

Mikaela

Kulturvis = kultur·vis + kul·turvis. Kollektiv blogg där vi snackar kultur, turvis. Kul!

Följ oss

Facebook
Bloglovin'

Skribenter

M · Linnea Portin · PRESENTATION
T · August Treier · PRESENTATION
O · Pär Jonasson · PRESENTATION
T · Johanna Sjöberg · PRESENTATION
F · Mikaela Sandberg · PRESENTATION
L · Fredrika Lindgren · PRESENTATION
S · Rebecca Mattbäck · PRESENTATION
Amanda Helling · PRESENTATION

Ögonblick

@kulturvis på Instagram! →

Brevinkast

kulturvis@gmail.com

Kategorier

Senaste kommentarer

11.08, 08:23De ensammas ö av Lina
28.07, 16:45Kultursommarlistan av Jenks
17.07, 15:52Kultursommarlistan av annakarin