Ryan Adams och Taylor Swift

06.10.2016 kl. 10:19

Ett stilla (men glatt) torsdags-hej från mig kommer här! Hej! Just nu läser jag mycket om klass och pengar; Liv Strömquists senaste, en kurs i socialpolitik vid ÅA och två finlandssvenska antologier, med några år på nacken, om klass. Allt är intressant och jag kommer återkomma om Liv och om klass senare, när jag har funderat några varv till.

Idag ville jag mest bara säga hej och prata/tipsa om en skiva som jag lyssnat väldigt mycket på. Tror det är min mest spelade skiva senaste året. Det är 1989 av Ryan Adams. Han har alltså gjort en egen tolkning av Taylor Swifts hyllade skiva med samma namn. Och det är exakt lika briljant som det låter. Alltid när jag gör spellistor på Spotify så hamnar det med någon låt från Ryans skiva, för den är typ perfekt. Dessutom gillar jag att Ryan som har en helt annan fanbase än Taylor hyllar henne på detta vis. Det är fint. Och älskar skilsmässoplattor och tycker denna platsar in där.

 

 

Såklart kan det finnas en aspekt av; ”jaha så när en snubbe gör något så blir han hyllad men inte tjejen va va va?”. Och ja, kanske trist av mig att lyfta fram ännu en kille med gitarr (hehe), men jag tycker att den här skivan är gjord med så mycket kärlek och respekt, för låtarna och för Taylor. Och Taylor själv var eld och lågor över projektet (här kan man till exempel läsa om gulliga saker hon sagt om den).

Trust me, den är himla himla fin!

 

Johanna
Kommentarer (3)
Spamfilter
Skriv siffran 10 med bokstäver:
Åh ja, så bra album ju! Blank Space är min favorit, tror jag.
Nicolina06.10.16 kl. 12:26
Åh, vad kul Nicolina att du också gillar den! Blank space är magisk verkligen! /Johanna
06.10.16 19:05
Åh! Tack för tipset ! Har precis hittat Ryan Adams och lyssnat sönder albumet "Gold". Men det här hade jag helt missat.
Linda06.10.16 kl. 20:51
Linda! Om du gillar "Gold" så vågar jag nästan lova att du kommer att gilla "1989"! Vore kul att höra vad du tyckte sen! /Johanna
07.10.16 08:04
Återkommer med recension nu efter att ha lyssnat på albumet i sin helhet säkert 20 gånger (!) I kid you not. Tack för detta fantastiska musiktips! Föll direkt för "out of the woods". Hade aldrig hört originalet, men blev ännu mer övertygad om hur genialisk Ryan Adams är när jag lyssnade på Taylor Swifts original. Det här får bli ett soundtrack för min höst!

Tar gärna emot fler tips i form av blogginlägg eller kommentarer!
Linda14.10.16 kl. 21:39
Linda, vad glad jag blir!! Dels för att du återkom med recension och dels för att du gillade skivan! Och håller helt med om "Out of the Woods" och Ryans musikaliska genialitet. Just den låten är en helt annan när han gör den. Och yey för att du vill ha mer tips! Ska fundera på min lilla kammare och återkomma! Du gjorde min dag, bara så du vet! /Johanna
19.10.16 15:21

Kulturvis = kultur·vis + kul·turvis. Kollektiv blogg där vi snackar kultur, turvis. Kul!

Följ oss

Facebook
Bloglovin'

Skribenter

M · Linnea Portin · PRESENTATION
T · August Treier · PRESENTATION
O · Pär Jonasson · PRESENTATION
T · Johanna Sjöberg · PRESENTATION
F · Mikaela Sandberg · PRESENTATION
L · Fredrika Lindgren · PRESENTATION
S · Rebecca Mattbäck · PRESENTATION
Amanda Helling · PRESENTATION

Ögonblick

@kulturvis på Instagram! →

Brevinkast

kulturvis@gmail.com

Kategorier

Senaste kommentarer

11.08, 08:23De ensammas ö av Lina
28.07, 16:45Kultursommarlistan av Jenks
17.07, 15:52Kultursommarlistan av annakarin