Mord, mumintroll och faraoner

11.07.2017 kl. 18:49

I söndags skrev Rebecca om en döende läslust och hur man hittar tillbaka till den. Jag tror vi är flera som känner igen oss i det Rebecca skriver. Läsning i all ära men börjar det kännas som ett stressmoment och något påtvingat att läsa är det nyttigare att helt enkelt göra någonting annat. Läsa hinner man alltid någon annan gång. 

Det är ingenting nytt att man njuter mera av läsningen ifall man läser en bok som handlar om någonting som intresserar en. Men det finns ju en uppsjö av böcker, och det publiceras hela tiden mera, var ska man börja leta ifall man söker en ny bok att dyka ner i?

Därför tipsar jag nedan om tre böcker som kanske väcker läslusten eller får er att tänka på att böcker ni skulle vilja läsa.

Agatha Christie

En av världens mest lästa deckarförfattare. Varför inte lösa mord med detektiven Hercule Poirot? Som läsare dras du med direkt in i spänningen och det är nästintill omöjligt att lägga ifrån sig boken innan man vet vem mördaren är.

Muminböckerna

Äventyren i Mumindalen är både roliga och spännande att följa med. Dessutom förstärks berättelsen med vackra illustrationer. Dessa är så fina att man ibland omedvetet tar en paus i läsandet och bara stirrar på dem.

Antiken

Kanske du vill ta en paus i det skönlitterära läsandet och istället läsa fakta för en stund. Då rekommenderar jag Natur och Kulturs Antiken : från faraonernas Egypten till romarrikets fall. Boken passar perfekt för den historieintresserade men även för den som vill lära sig mera om mänsklighetens historia.

Hur hittar ni nya böcker att läsa?

August
Kommentarer (1)
Jag har just också hoppat på deckar-spåret. Förra året läste jag Anne Holts, och det här året har jag börjat ta itu med min lilla gryende samling Maria Lang. Det är ett trevligt göra, och skrämmer mig inte så mycket som skräcken jag läser till skoluppgifterna. Ett trevligt sällskap helt enkelt, som gjorde att jag i går plockade ner en oläst bok från bokhyllan - första gången på länge.
stormen.16.07.17 kl. 13:25

Kulturvis = kultur·vis + kul·turvis. Kollektiv blogg där vi snackar kultur, turvis. Kul!

Följ oss

Facebook
Bloglovin'

Skribenter

M · Linnea Portin · PRESENTATION
T · August Treier · PRESENTATION
O · Pär Jonasson · PRESENTATION
T · Johanna Sjöberg · PRESENTATION
F · Mikaela Sandberg · PRESENTATION
L · Fredrika Lindgren · PRESENTATION
S · Rebecca Mattbäck · PRESENTATION
Amanda Helling · PRESENTATION

Ögonblick

@kulturvis på Instagram! →

Brevinkast

kulturvis@gmail.com

Kategorier

Senaste kommentarer

11.08, 08:23De ensammas ö av Lina
28.07, 16:45Kultursommarlistan av Jenks
17.07, 15:52Kultursommarlistan av annakarin